Digital

Add Health Media förvärvar Praktisk Medicin

2017/06/19

Pressmeddelande 2017-06-19

Add Health Media AB (AHM) förvärvade den 12 juni 2017 100% av aktierna i Three Doctors AB. Three Doctors äger bland annat Praktisk MedicinTM som är ett beslutsstöd för läkare.

Pernilla Bloom, projektledare för Add Health Medias satsning kring Praktisk Medicin.
Pernilla Bloom, projektledare för Add Health Medias satsning kring Praktisk Medicin.

Under 40 år har Praktisk Medicin varit ett viktigt beslutsstöd för hur läkare ska undersöka och behandla patienter. Beslutsstödet finns både som bok och som webbsidan www.praktiskmedicin.se.

”Vi ser att AHM är ett företag som kan utveckla Praktisk Medicin för nya generationers läkare med större krav på digitalisering och interaktion. Jag och mina läkarkollegor Lars-Olof Medin och Mats Elm har under många år lagt ned mycket arbete på att utveckla och hålla hög vetenskaplig standard på innehållet i Praktisk Medicin. Det är många läkare som varit inblandade över åren. Detta är verkligen ett beslutsstöd som är gjort av läkare för läkare, säger Mikael Sahlqvist, allmänläkare och grundare av Three Doctors AB.”

Praktisk Medicin har beslutsstöd för närmare 1000 diagnoser och webbsidan har 250 000 besök per månad. Störst antal besökare kommer från landstingens servrar och därefter de stora privata vårdgivarna. Därmed är Privat Medicin en av de största beslutsstöden för vården i Sverige. Behandlingsöversikterna för diagnoserna är upplagda för att kunna ge läkaren en snabb överblick kring vad som är viktigt vid patientbesöket, så inget missas eller glöms bort. Three Doctors har även utvecklat webbsidan privatmedicin.se, där patienterna får en enkel överblick kring vad som är bra att följa upp vid olika diagnoser.

”Praktisk Medicin är ett väletablerat digitalt beslutsstöd som har använts av oss läkare under många år, före, vid och efter patientmötet. Eftersom många läkare redan besöker webbsidan för kunskapsinhämtning och stöd så är en naturlig vidareutveckling att fortsätta med digitala utbildningar och kunskapstester vilket gagnar oss alla men patienterna i synnerhet” säger Tobias Perdahl, specialistläkare i internmedicin, medicinsk chef Aleris X, styrelsemedlem och delägare i AHM”

I och med köpet av Three Doctors får AHM rättigheterna till Praktiskt Medicin i hela världen undantaget Danmark, Polen och Grekland där andra aktörer köpt rättigheterna tidigare.

”Utvecklingen av Praktisk Medicin kommer att fokuseras på interaktion med läkarna för att öka kunskapen. Vi har nu möjlighet att ha interaktiva utbildningar, webbinarium, enkäter och mycket mer. Vi ser ett behov från både myndigheter, organisationer, läkemedelsföretag samt vårdgivarna själva, att kunna kommunicera och förmedla kunskap på ett effektivt och mätbart sätt, säger Pernilla Bloom, projektledare för satsningen med Praktisk Medicin.”

Foto: Pernilla Bloom

Bildtext: Pernilla Bloom, projektledare för Add Health Medias satsning kring Praktisk Medicin.

För mer information kontakta

Brodde Wetter, VD, Add Health Media AB, [email protected], 0707–997 872

Johan Bloom, Affärsutvecklingsansvarig, Add Health Media AB, [email protected], 0733-648 490

Pernilla Bloom, projektledare för Praktisk Medicin, [email protected], 0733-648 497

Tobias Perdahl, specialistläkare i internmedicin, medicinsk chef Aleris X, styrelsemedlem och delägare av Add Health Media AB, [email protected], 0706-024 523

Relaterade nyheter

Landa effektivt med höstens medieplanering - mixa rätt för bäst effekt!

Genom att nyttja vår mediemix maximerar du som annonsör din exponering gentemot patienter och konsumenter. Mediemixen skapas av landets starkaste varumärke inom medicin, hälsa och…

Digital

2018/09/25