Add Health Media

Fredrik Sjövall ny försäljningschef på Add Health Media

2018/10/12

Fredrik Sjövall blir försäljningschef på Add Health Media som äger och driver varumärkena DOKTORN och Praktisk Medicin. Fredrik Sjövall kommer direkt från närmaste digitala konkurrenten inom samma segment och för med sig både kunnighet om branschen samt en förståelse för utmaningarna och behovet av utveckling för att möta ett föränderligt medielandskap.

Vi är väldigt glada över den här rekryteringen och vad det tillför oss att Fredrik Sjövall nu blir försäljningschef på Add Health Media. Det innebär att vi kan utveckla vår redan starka säljorganisation och att företaget som helhet får en nyckelperson med möjlighet att överblicka verksamhetens befintliga och kommande mål, säger Brodde Wetter, VD på Add Health Media.

För Fredrik Sjövall har den första månaden varit en möjlighet att sätta sig in i medieplattformen hos Add Health Media som förutom digitalt även inkluderar print, TV, event och innovationer samt investeringar inom e-hälsa.

Som försäljningschef på Add Health Media ser jag fram emot en utmanande och spännande resa inom en bransch som är i kraftig förändring, framförallt digital förändring. Jag hoppas kunna bidra med drivkraft, idéer och erfarenhet och utveckla Add Health Medias produkter och affär. Jag tycker vi har ett väldigt starkt team och en utomordentligt stark och unik portfölj med produkter och varumärken, säger Fredrik Sjövall.

I rollen som säljande försäljningschef kommer Fredrik Sjövall ansvara för egna kundkonton i egenskap av key account manager, ta över ansvaret för säljplanering och uppföljning samt tillsammans med andra nyckelpersoner inom bolaget ta fram effektiva och utvecklande säljstrategier.

Fram tills nu har jag delat min roll som VD med att vara försäljningschef. Att Fredrik nu börjar hos oss frigör tid för mig att fokusera på VD-rollen. Vi expanderar konstant och ser en kontinuerlig tillväxt inom våra medier och investeringar och det är något jag ser fram emot att lägga mer tid på för att utveckla ytterligare. Jag ser med fullt förtroende och tillit fram emot att Fredrik kommer igång med full maskin och bidrar till Add Health Medias fortsatta starka marsch framåt, säger Brodde Wetter.

Fredrik Sjövall är uppvuxen i Värnamo i Småland i en familj som drev eget konsultbolag inom Management och affärsutveckling.

Min uppväxt i småföretagarklimatet i Småland har hjälpt forma mig och mina tankar inom företagsamhet och affärer och de senaste tio åren har jag jobbat med just försäljning inom B2B med fokus på marknadsföring och medier, säger Fredrik Sjövall.

Sedan fem år tillbaka bor Fredrik Sjövall norr om Stockholm, i Knivsta tillsammans med sin familj. När inte jobbet kallar finns förutom familjen även många fritidsintressen att ägna sig åt.

Jag har många intressen som varierar lite beroende på säsong. Under vinterperioden åker jag gärna skidor och efter många års uppehåll har jag börjat spela hockey aktivt i division fyra i Uppland. Sommaren tillbringar jag gärna i stugan på västkusten. Kuriosa, jag har seglat Gotland Runt 4 gånger så båtar, både motor- och segelbåtar ligger mig varmt om hjärtat. Utöver detta försöker jag följa Formel1 från mars – oktober så söndagarna är heliga, säger Fredrik Sjövall.

För mer information:

Brodde Wetter, VD [email protected], 0707 99 78 72
Fredrik Sjövall, försäljningschef  [email protected], 0708 16 61 91

Relaterade nyheter

Nordisk expansion i sikte när Add Health Media växlar upp säljstyrkan

Add Health Media (AHM) är den största medieaktören i Sverige som når både vårdpersonal och patienter. Nu växlar man upp säljstyrkan för att kunna fortsätta…