DOKTORN

Orvesto: Tidningen Doktorn fortsätter att öka

2018/09/10

De senaste siffrorna från Orvesto* talar sitt tydliga språk; räckvidden för landets enda renodlade väntrumstidning fortsätter att öka. Tidningen som i över 10 år har funnits på landets vårdmottagningar visar därmed inga tecken på att sakta ner i räckvidd eller popularitet.

– Innan sommaren kunde vi konstatera att räckvidden hade en mycket positiv utveckling och därför är det glädjande att se att det bekräftas i den allra senaste mätningen från Orvesto. Jag har en stark tilltro till våra tryckta medier så det är roligt att få dessa siffror i handen, säger Anders Åker, chefredaktör.

Tidningen Doktorn utkommer fyra gånger per år och innehåller en uppskattad blandning av medicinska artiklar, populärvetenskap, spännande möten med kända profiler, hälsotips och inspiration.

– Våra nyckelord är medicin, hälsa och välbefinnande och vi ser alltid till att det innehåll vi fyller tidningen med, vare sig det är redaktionellt eller annonsrelaterat, följer dessa. Idag är vi dessutom så mycket mer än tidningen då vi producerar och distribuerar broschyrer och väntrums-tv för vårdmottagningarna.

Ett alldeles färskt nummer av Doktorn kommer i september.

– Vi ser fram emot att presentera ett välfyllt nummer där man får stifta bekantskap med tv-legenden Artur Ringart och succéförfattaren Catharina Ingelman-Sundberg. Det stora fokuset är på psykisk ohälsa, något som är otroligt viktigt att lyfta och prata om. Jag fortsätter dessutom att driva utvecklingen med ett helhetsgrepp om våra medier vilket betyder att innehållet kommer att finnas digitalt på en av landets största hälsosajter DOKTORN.com

Under sommaren genomfördes en nationell undersökning på hur väntrumstjänster tas emot, en undersökning som bekräftar att människor inte bara ser utan även tar del av tidningar, tv och broschyrer.

– Undersökningen är positiv då det visar att människor, vare sig de är patienter eller vårdpersonal, tar del av våra medier och den kunskap de förmedlar. Det gör att vi känner ett förtroende att även i fortsättningen kostnadsfritt erbjuda våra väntrumstjänster tidning och broschyrställ till den som önskar, gärna i kombination med väntrums-tv, säger Johan Bloom, tillförordnad vd.

Nästa nummer av Doktorn kommer ut den 19:e september och förutom temat psykisk ohälsa kan man bland annat läsa mer om cancer hos barn, medicin på fältet, organdonation och medicinhistoria om hur eter kom att påverka den moderna kirurgin.

För mer information:
Anders Åker, chefredaktör
[email protected], 0703-648 422

*Orvesto 2018:1 Räckviddsökning cirka 3,1 procent från 65 000 till 67 000 i den senaste mätningen. 

Relaterade nyheter

Migränpatienter får inte den hjälp de behöver

En enkätundersökning där närmare 20 000 migränpatienter deltog visade att bara 7 procent av de med svår migrän har kontinuerlig kontakt med neurolog. Det är…