Vår vision

Vi skall öka människors kunskap kring hälsa och medicin.

I kunskapens tjänst sedan 1999

Add Health Media som från början gick under namnet Erlandsson & Bloom AB grundades 1999 av Göran Erlandsson och Johan Bloom. Företaget har alltid haft patienten i fokus oavsett om det gäller att utbilda läkare för att hjälpa patienter bättre eller ge högkvalitativ men lättförståelig information till de som vill veta mer om sin sjukdom. I samarbete med vården och patienter har flera olika tjänster utvecklats och avvecklats under åren för att stötta människor att öka sin kunskap och motivation kring sin hälsa. Idag har Add Health Media tjänsterna Doktorn.com och Doktorn väntrums-TV som når allmänheten samt PraktiskMedicin.se som når vårdpersonalen. Alla tjänsterna är dominerande inom sin kategori och finns i alla Nordiska länder.

Där patient och konsument möter vård och vårdpersonal

Efter ett tiotal år såg den digitala satsningen sitt ljus och flaggskeppet DOKTORN.com lanserades, en sajt som täcker kärnområdena medicin, hälsa och välbefinnande och har en skolmedicinsk inriktning. Genom åren har miljoner svenskar besökt sajten för att få råd och tips, fördjupa sig eller bara inspireras och öka kunskapen inom medicin och hälsa. Med en stor dominans på den patient- och konsumentmässiga sidan tog Add Health Media beslutet att förvärva Praktisk Medicin för att ha en stark plattform även mot vårdpersonal. Praktisk medicin skapades av vårdpersonal för vårdpersonal för över 40 år sedan och är idag en av de mest använda informationskällorna för läkare och annan vårdpersonal. Idag är alla delar av verksamheten som rör konsument och patient inordnad under varumärket DOKTORN och de delar som rör vårdpersonal går in under varumärket Praktisk Medicin.

Med en fot i det digitala

Idag bygger en del av verksamheten på väntrums-TV i väntrummen. Med de digitala plattformarna DOKTORN.com och Praktiskmedicin.se samt den digitala byrån som förvärvades under 2019 byggs dock också en stark digital portfölj för framtiden. Där effektiva, kreativa och säkra digitala lösningar och kunskap inom exempelvis SEO och andra tekniska nyckelområden efterfrågas kan Add Health Media nu möta även den efterfrågan.

Öka människors kunskap kring medicin och hälsa

Under senare år har vi även gjort strategiska investeringar i e-hälsobolag i start up-fas. Investeringsverksamheten tog 2019 ett stort kliv då vi tog in Schibsted Growth som investerare. Den här delen av verksamheten lever nära mediehuset och skapar unika synergier. Vi arbetar ständigt nära organisationer och föreningar för att stärka vårt sociala engagemang, ett arbete som tillsammans med hållbarhetsfrågor är mycket viktigt för oss. Add Health Media ägs idag av grundaren Johan Bloom, affärsängeln Lars Lindgren, medarbetaren Rikard Ekberg samt flera andra nyckelpersoner inom e-hälsa och media. Bolaget har genom åren förstärkts, förändrats och förädlats men alltid förankrats i ursprunget, att allt företaget gör ska öka människors kunskap kring medicin och hälsa.

Vi som jobbar på Add Health Media

Lisa Miksell

Business Development Manager

Dennis Zirath

Key Account Manager

Alexandra Skogström

Key Account Manager

Moa Järefäll

Head of Production

Pontus Ström

Marketing Coordinator

Pernilla Bloom

Editor in chief DOKTORN

Bengt Linder

Distribution, support and installations TV

Sofia Åkerlund

Editor in chief Praktisk Medicin (föräldraledig)

Rebecka Kaplan Sturk

Tf. Editor in chief Praktisk Medicin

Sara Östlund

HR, Office and Finance

Emma Ragnarsson

Sales and Project Manager Web, Product Owner

Peter Oldebäck

Web Designer - Front End

Robert Österlind

Web Developer - Back End

Richard Österlind

Consultant Occident

Susanna Österlind

Consultant Occident

Vår styrelse

Lars Lindgren

Ordförande

Lars är civilekonom från Handelshögskolan och arbetar med riskkapital sedan 1984 via sitt bolag Venture Securities AB. Han grundade Svenska Riskkapitalföreningen 1985 och var dess verkställande ledamot och ordförande under sammanlagt 10 år. Lars är delägare i ett dussintal företag inom molnbaserade företagstjänster, internet och media.

Johan Bloom

VD och ledamot

Johan är kemist från Uppsala universitet. Han är grundare av Add Health Media AB som är Sveriges största mediebolag inom medicin & hälsa. AHM driver bland annat www.doktorn.com som är riktad till patienter samt www.praktiskmedicin.se som är riktad till hälso- och sjukvårdspersonal. Johan har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin som bland annat produktchef på Wyeth.

Brodde Wetter

Ledamot

Brodde är såväl civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola som civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och har startat och drivit bolag sedan 2003. Tillsammans med Lars Lindgren startade han 2011 Nordisk Väntrums-TV AB som senare kom att fusioneras med Add Health Media AB där Brodde sedemera var VD från april 2017 till april 2020. Brodde är även aktiv i ett antal bolagsstyrelser.

Anna Dalgaard

Ledamot

Anna Dalgaard, e-hälsoentreprenör och tidigare grundaren av Health Navigator. Anna är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har erfarenhet från sjukvården både som managementkonsult, affärsutvecklare och verksamhetsansvarig och är idag rådgivare och styrelsemedlem i ett antal bolag inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Tobias Perdahl

Ledamot

Tobias Perdahl är ett välkänt namn inom makteliten i vården genom Vårdmaktpodden som är välbesökt av de styrande inom vården. Tobias är specialist i internmedicin och har tidigare varit medicinsk chef för akutmottagningen på Karolinska sjukhuset samt även managementkonsult på Boston Consulting Group. Tobias arbetar idag som Chief Medical Officer på Doktor24 samt vice VD på Platform24 Healthcare AB.

David Sandström

Ledamot

David Sandström, mediaguru och tidigare VD för reklambyrån DDB med stor kunskap inom media och varumärkesbyggande. David har lång erfarenhet inom bland annat tekniska lösningar och är idag marknadschef på finansbolaget Klarna.

Jobba hos oss

Skulle du trivas på ett företag där initiativandan får leva och nyfikenheten får ta plats? Där hälsa och välbefinnande är nyckelord som driver verksamheten och där varje arbetsdag har ett tydligt syfte? Då är du välkommen att spontant söka dig till Add Health Media. Som arbetsgivare erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag, goda pensionsavtal, hälso- och friskvård och en kreativ och motivationsdriven arbetsmiljö. Personkemin är viktig hos oss och vi vill att alla ska känna sig trygga och motiverade. Låter det som något för dig är du välkommen med en spontanansökan till oss.