Vår vision

Vi skall öka människors kunskap kring hälsa och medicin.

I kunskapens tjänst sedan 1999

Add Health Media som från början gick under namnet Erlandsson & Bloom AB grundades 1999 av Göran Erlandsson och Johan Bloom. Inledningsvis satsade vi på att skapa informationskampanjer mot vårdpersonal i samråd med läkemedelsbolagen som ett komplement till bolagens konsulter på fältet. Tidigt etablerades det som idag är en av företagets stora styrkor, distributionsnätverket. Ingen annan aktör erbjuder kostnadsfritt högkvalitativt och patientsäkert informationsmaterial i landets väntrum. Med en redan etablerad närvaro på landets vårdmottagningar följde under åren flera produkter som även de placerats i väntrumsmiljö; broschyrställ, tidningen DOKTORN och väntrums-TV.

Där patient och konsument möter vård och vårdpersonal

Efter ett tiotal år såg den digitala satsningen sitt ljus och flaggskeppet DOKTORN.com lanserades, en sajt som täcker kärnområdena medicin, hälsa och välbefinnande och har en skolmedicinsk inriktning. Genom åren har miljoner svenskar besökt sajten för att få råd och tips, fördjupa sig eller bara inspireras och öka kunskapen inom medicin och hälsa. Med en stor dominans på den patient- och konsumentmässiga sidan tog Add Health Media beslutet att förvärva Praktisk Medicin för att ha en stark plattform även mot vårdpersonal. Praktisk medicin skapades av vårdpersonal för vårdpersonal för över 40 år sedan och är idag en av de mest använda informationskällorna för läkare och annan vårdpersonal. Idag är alla delar av verksamheten som rör konsument och patient inordnad under varumärket DOKTORN och de delar som rör vårdpersonal går in under varumärket Praktisk Medicin.

Med en fot i det digitala

Än idag bygger en del av verksamheten på de fysiska tjänsterna tidningen DOKTORN och väntrums-TV i väntrummen. Med de digitala plattformarna DOKTORN.com och Praktiskmedicin.se samt den digitala byrån som förvärvades under 2019 byggs dock också en stark digital portfölj för framtiden. Där effektiva, kreativa och säkra digitala lösningar och kunskap inom exempelvis SEO och andra tekniska nyckelområden efterfrågas kan Add Health Media nu möta även den efterfrågan.

Öka människors kunskap kring medicin och hälsa

Under senare år har vi även gjort strategiska investeringar i e-hälsobolag i start up-fas. Investeringsverksamheten tog 2019 ett stort kliv då vi tog in Schibsted Growth som investerare. Den här delen av verksamheten lever nära mediehuset och skapar unika synergier. Vi arbetar ständigt nära organisationer och föreningar för att stärka vårt sociala engagemang, ett arbete som tillsammans med hållbarhetsfrågor är mycket viktigt för oss. Idag leds Add Health Media av Brodde Wetter och ägs av grundaren Johan Bloom, Schibsted Growth, affärsängeln Lars Lindgren samt flera andra nyckelpersoner inom e-hälsa och media. Bolaget har genom åren förstärkts, förändrats och förädlats men alltid förankrats i ursprunget, att allt företaget gör ska öka människors kunskap kring medicin och hälsa.

Vi som jobbar på Add Health Media

Johan Bloom

Johan Bloom

Head of Investments, Business Development

Anders Åker

Anders Åker

Cheif Editor, PR and Marketing

Moa Järefäll

Moa Järefäll

Project Manager and Coordinator

Bengt Linder

Bengt Linder

Distribution, support and installations TV

Carl Ahrén

Carl Ahrén

Distribution, sales and support TV

Sara Östlund

Sara Östlund

HR, Office and Finance

Emma Ragnarsson

Emma Ragnarsson

Sales and Project Manager Web, Marketing

Mikael Gonera

Mikael Gonera

Web Designer - Front End

Peter Oldebäck

Peter Oldebäck

Web Designer - Front End

Robert Österlind

Robert Österlind

Web Developer - Back End

Stefan Bogicevic

Stefan Bogicevic

Web Developer - Back End

Richard Österlind

Richard Österlind

Consultant Occident

Susanna Österlind

Susanna Österlind

Consultant Occident

Vår styrelse

Lars Lindgren

Lars Lindgren

Ordförande

Lars är civilekonom från Handelshögskolan och arbetar med riskkapital sedan 1984 via sitt bolag Venture Securities AB. Han grundade Svenska Riskkapitalföreningen 1985 och var dess verkställande ledamot och ordförande under sammanlagt 10 år. Lars är delägare i ett dussintal företag inom molnbaserade företagstjänster, internet och media.

Johan Bloom

Johan Bloom

Ledamot

Johan är kemist från Uppsala universitet. Han är grundare av Add Health Media AB som är Sveriges största mediebolag inom patientinriktad kommunikation. AHM driver bland annat hälso- och medicinsajten www.doktorn.com. Johan startade Doktorn-TV och har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin.

Brodde Wetter

Brodde Wetter

VD och ledamot

Brodde är såväl civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola som civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och har startat och drivit bolag sedan 2003. Tillsammans med Lars Lindgren startade han 2011 Nordisk Väntrums-TV AB som senare kom att fusioneras med Add Health Media AB där Brodde nu är VD sedan april 2017. Brodde är även aktiv i ett antal bolagsstyrelser.

Anna Dalgaard

Anna Dalgaard

Ledamot

Anna Dalgaard, e-hälsoentreprenör och tidigare grundaren av Health Navigator. Anna är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har erfarenhet från sjukvården både som managementkonsult, affärsutvecklare och verksamhetsansvarig och är idag rådgivare och styrelsemedlem i ett antal bolag inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Tobias Perdahl

Tobias Perdahl

Ledamot

Tobias Perdahl är ett välkänt namn inom makteliten i vården genom Vårdmaktpodden som är välbesökt av de styrande inom vården. Tobias är specialist i internmedicin och har tidigare varit medicinsk chef för akutmottagningen på Karolinska sjukhuset samt även managementkonsult på Boston Consulting Group. Tobias arbetar idag som Chief Medical Officer på Aleris X.

David Sandström

David Sandström

Ledamot

David Sandström, mediaguru och tidigare VD för reklambyrån DDB med stor kunskap inom media och varumärkesbyggande. David har lång erfarenhet inom bland annat tekniska lösningar och är idag marknadschef på finansbolaget Klarna.

Kajsa Gatenbeck

Kajsa Gatenbeck

Ledamot

Kajsa Gatenbeck är Investment Manager på Schibsted Growth med investeringsfokus på digitala konsumenttjänster, främst inom hälsa. Kajsa är civilekonom från Copenhagen Business School och har tidigare erfarenheter från digitala mediabolag så som MTGx och influencer-nätverket Splay.

Peter Grytterhielm

Peter Grytterhielm

Ledamot

Jobba hos oss

Skulle du trivas på ett företag där initiativandan får leva och nyfikenheten får ta plats? Där hälsa och välbefinnande är nyckelord som driver verksamheten och där varje arbetsdag har ett tydligt syfte? Då är du välkommen att spontant söka dig till Add Health Media. Som arbetsgivare erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag, goda pensionsavtal, hälso- och friskvård och en kreativ och motivationsdriven arbetsmiljö. Personkemin är viktig hos oss och vi vill att alla ska känna sig trygga och motiverade. Låter det som något för dig är du välkommen med en spontanansökan till oss.